23/04/2021

Граждани въстават с/у произвола на ЧСИ и съдебната система

Адвокат на „СДРУЖЕНИЕ НА ПОТЪРПЕВШИТЕ ОТ ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА – СОЛИДАРНОСТ“ въстава срещу произвола на ЧСИ и съдебната система.

Най-често хората страдат от казуси – над 600 000 семейства са засегнати, за 10 г., от  ЧСИ-та, които защитават интересите на банки и кредитни институции. Обикновено хората даже не знаят, че срещу тях се водят подобни дела и не могат да се защитят своевременно и адекватно.

Светла Миланова от сдружение „Солидарност“ каза още, че така хората не са равнопоставени. С новия бърз процес се дава възможност на лице, което не е изправен длъжник, взискателя да предяви претенциите си. Става дума за скрит процес.

Често имотите се продават на безценица, за една втора от цената. Освен това по схемата хората продължават да са длъжници. ЧСИ-тата имат такси на таксите и плюс ДДС. Така длъжниците са с нарушени права и реално за(г)робени.

Процедурата е толкова порочна, че притисканите хора реално не могат да администрират жалбите си до съда. Стига се до ситуации на трагедии и хора, оставени без покрив, които се превръщат в граждански нули.

Когато потребителят не може да защити правата си, в търговския регистър се вижда, че в Камарата на ЧСИ няма никакви нарушения същевременно.

Утре има сбирка на правната комисия в НС за промяна на ГПК в заповедното призводство, обяви всепак Миланова. Според нея оправданията с Брюксел и спуснатата от там рамка не са верни, защото по процедура никъде не се изисква потребителят да бъде смачкан.

Съдът години наред е бил глух и сляп за Европейските разпоредби!!!

 

Източник: pik.bg

 

Вашият коментар