Банките и ЧСИ-та си имат лоби във Висшия адвокатски съвет /ВАС/. Валя Гигова е техен представител. Аз имам доказателства и съм сезирал за това съдебните органи. Това ракри пред Фрог нюз адвокат Светлозар Николов.

Всичко е заради лобито на банките и ЧСИ-та. Пак ще повторя, че Валя Гигова е техен представител във Висшия адвокатски съвет. Аз имам доказателства и съм сезирал за това съдебните органи.  Смея да твърдя, че имам огромен успех, защитавайки клиентите си, награждаван съм, но срещу мен беше впрегнат целия ресурс на институции, за да бъда наказан за несъществуващи неща. В същото време срещу адвокат Момчил  Мондешки подават жалби над 50 български адвокати и нищо. Такъв прецедент няма в историята на българската адвокатура.

Те сигнализираха  за корупция и търговия с влияние във връзка с изтеклите  записи, станали известни като „Двете Каки“ или “Яневагейт” . След това той даде интервю в столичен ежедневник, в който  призна, че записите са реални, но той нарочно изиграл всичко. Никой не повярва на това. Безспорно е, че Мондешки урони престижа на адвокатската професия. Вие съвсем резонно попитахте г-жа Ралица Негенцова защо изпитът за адвокати е направен така, че трудно да влизат млади и нови хора в професията. Вижда се, адвокатурата прикри в скалъпени дисциплинарни процеси при закрити врата всичко около случая  Мондешки.

Накрая излезе, че всичко е изрядно. Вече има над 40 адвокатски жалби срещу съответните дисциплинарни съдии, които „изчистиха“ лицето на Мондешки“. Тези адвокати настояват да се понесе  дисциплинарна отговорност. Но ВАС не разглежда тези жалби. Информацията се крие. Не се дават данни за самите дисциплинарни преписки. Това е практика във ВАС. Изцяло се доказва, че всъщност репресивната политика на адвокатурата е насочена към честните и почтени адвокати, които не са удобни на властта. Адвокатурата обслужва задкулисието.

Какво още каза адвокат Светлозар Николов, четете тук.

 

Четете ТУК кой е адв. Мондешки.

 

Източник: frognews.bg

Вашият коментар