YakimovПреди около месец от банката ми казаха че фирмената ми сметката е блокирана от ЧСИ Стоян Якимов (това на снимката е той, за всеки който го смята за приятен или честен човек), което определено беше изненада за мен.
Ето и запорното съобщение

 

scanpage_1

Не бях получил съобщение преди това, понеже нямаше и нужда. Сумата беше платена още 2012 година с банков превод
PLATEJNO

 

Понеже компетентността на служителите в банката е пословична, превода е извършен от името на моята асистентка а не от

името на фирмата, а бяхме и изрично помолени от адвокатите на дружеството – проведохме следната комуникация”
————————————————————————————————-
From: Elica Ivanova K3Broker [mailto:sofia@k3broker.comSent: Tuesday, April 24, 2012 10:18 AM
To: ‘desislava toteva’
Subject: RE: Daljimi sadebni raznoski/ V i K EAD

Сумата е преведена.

Хубав ден!

From: desislava toteva [mailto:toteva_bg@abv.bgSent: Thursday, April 19, 2012 1:17 PM
To: sofia@k3broker.com
Subject: Daljimi sadebni raznoski/ V i K EAD

 

Уважаеми господин Кендов,

На основание Решение № 2593/12.03.2012 г., постановено по гр. д. № 52957/2011 г., ГО, 38 състав, СРС и на основание чл. 78, ал. 1 от ГПК следва да заплатите на “Водоснабдяване и канализация” ЕАД сумата в размер на 52.40 лв. – съдебно деловодни разноски.

Моля посочената сума да бъде преведена по банкова сметка на “Водоснабдяване и канализация” ЕАД със следните детайли:

„ЦКБ” АД, Клон „Младост”,

IBAN: BG24 CECB 9790 1051 2679 03,

BIC: CECBBGSF

Моля да ни уведомите след превеждане на дължимата сума.

С уважение: адв. Десислава Тотева

тел. 0884 770549”
————————————————————————
Тук е хубаво да уточним защо се стигна до това дело, на което ВиК просто представиха фактурите от ЧЕЗ, а ние казахме – ОК ще платим. И платихме.
Бяхме наели от тях едно помещение преди години. Като всяка държавна организация с тия се работи ужасно. Кога сме получавали фактури, кога не. Та счетоводни кантори ли не сменяха, та изпълнителни директори и счетоводители, та адвокати и обслужващи кантори… Ако искате вярвайте, молили сме се за документ по който да платим за да не се натрупват.
Когато приключихме взаимоотношения, естествено отказаха да подпишат протокол !!!
Подчертавам това изречение защото според мен тук е разковничето. Как сега да докажа, че не е подписан протокол по тяхна вина? Със свидетели може би? А и дори да докажа със свидетели, то това ще стане след 2 години дела. Ако това е нормално и приемливо… аз мисля, че не е.
Друго щеше да е, ако по закон те са длъжни да ме гонят да подпиша протокол нали? Защото те ресурс да гонят явно имат. Ако нямат ще си поискат от общинския бюджет (разбирайте от моите данъци) и пак ще имат.
Но да се върнем на въпроса. След приключването на взаимоотношенията ни и устното удостоверяване, че нямаме повече задължения към тях, след 2 месеца звънят да си търсят плащане по фактурата. Естествено ги насочих към техния служител с който сме говорили, че нямат повече претенции към нас и те ми спретнаха дело. На делото предоставиха всички фактури и за нещастие тази фактура я е получила асистентката ни. По спомен подписа е неин. В съда заявихме, че ще я платим щом сме я потребявали „и да се приключва”. Има си и съдебно решение. После следва мейла от техните адвокати и нашия отговор.
Към днешна дата ВиК не признават това наше плащане като неполучено и не сметнаха за необходимо да ни отговорят на официалното запитване.
Но да се върнем на ЧСИ Стоян Якимов. След запознаването със запора, наш адвокат отиде на място и входира платежното с искане да се вдигне запора на базата на тази разпоредба в закона:

„Прекратяване на изпълнението

 Чл. 433. (Доп. – ДВ, бр. 49 от 2012 г.)  (1) Изпълнителното производство се прекратява с постановление, когато:  1. длъжникът представи разписка от взискателя, надлежно заверена, или квитанция от пощенската станция, или писмо от банка, от които се вижда, че сумата по изпълнителния лист е платена или внесена за взискателя преди образуване на изпълнителното производство; ако длъжникът представи разписка с незаверен подпис на взискателя, последният при спор е длъжен да декларира писмено, че разписката не е издадена от него, в противен случай тя се приема за истинска”

Буквално на следващия ден ЧСИ Якимов дърпа сумата от фирмената ни сметка:
Untitled-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Днес сме 07 Август 2014г. и това е състоянието по фирмената ни сметка:

Не е нужно да сте юристи за да разберете, че след като са взети парите е нормално да се вдигне запора, но… явно ще трябва да изчакаме 2 години дела за да стане това. Със сигурност ще се измисли някакво извинение или законова норма, която да оправдае сегашната ситуация.

До тук добре, но се включват и данъчните. На следващия месец плащам ДДС и получавам този мейл:

———————————————————————————

До представител на ПРОЕКТ 1975 /ЕООД/
Уважаеми госпожи и господа,
В данъчно-осигурителната Ви сметка към 21.07.2014 г. не е отразено пълно плащане на дължимия данък върху добавената стойност по последната подадена от Вас справка декларация по ЗДДС. Срокът за плащане изтече на 14-то число през настоящия месец.
Отчитаме обстоятелството, че може да сте в състояние на временно финансово затруднение, но забавата на плащането от Ваша страна генерира начисляване на лихви за всеки просрочен ден и би довела до предприемане на принудителни действия от страна на НАП за събиране дълга Ви.
Можете да получите допълнителна информация и съдействие от служители на НАП в териториалната дирекция/офис по месторегистрацията Ви или на обявените на интернет страницата на НАП – телефонни номера.
НАП като институция, отговорна за събирането на публичните вземания, е водена от убеждението, че насърчаването на доброволното деклариране и плащане е по- успешен подход на взаимодействие, вместо оказването на административна принуда.
В случай, че сте платили задълженията си преди датата на получаване на настоящото уведомление, моля да ни извините за причиненото Ви неудобство.

С уважение, Илиана Христова – директор на ТД София

Звъня аз в продължение на една седмица всеки ден на посочените телефони и какво? Нищо! Нито веднъж не вдигнаха!!!
Естествено минах на варианта помогни си сам и помолих счетоводството да отиде на място да види какво се е случило, защото ДДС е преведено и платежното и декларацията са пред мен.
Оказва се че онзи хубавец ЧСИ Стоян Якимов не е превел парите на НАП, а те на свой ред решили да си прихванат нещо друго, а не ДДС-то защото „така им работила системата”. Е хубаво ама този закон го отмениха и би трябвало да прихванат каквото съм посочил. Ама видите ли, те просто си вършат работата.
Тук искам да използвам случая да спомена двама мои колеги и приятели – Янко Джинков и Иван Зангочев, на които бях обещал да обясня защо онзи закон на Бойко Борисов, с който се прихваща най-старото задължение към НАП а не това, което си посочил е пагубен за икономиката и бизнеса.
Е, точно за това. Защото нищо не работи и сам по себе си, този закон само вреди.

Докато съм в отпуска получавам и това от НАП
——————————————————————————————–
До представител на ПРОЕКТ 1975 /ЕООД/

Уважаеми госпожи и господа,
Напомняме Ви, че дължимият ДДС по последната подадена от Вас справка-декларация все още не е внесен в пълен размер. За закъснението Ви информирахме с електронно уведомление по-рано този месец.
Неплащането на задължението от Ваша страна налага идентифицирането Ви като некоректен длъжник с произтичащите от това последици по налагане на запори и възбрани върху Ваше имущество или активи от страна на НАП и започване на процедура по принудително изпълнение. Бихме искали да ви информираме, че системното невнасяне на задълженията по ЗДДС е основание за прекратяване на регистрацията по този закон.
В случай, че сте платили задълженията си преди датата на получаване на настоящото уведомление, моля да ни извините за причиненото Ви неудобство.

С уважение, Илиана Христова – директор на ТД София

Сега отивам да платя отново ДДС и да заведа ново дело срещу НАП за дето не са покрили това, което съм посочил, а това което са решили (прихванали са данък върхунаема, който плащам веднъж на няколко месеца, а не всеки месец).

Каква е равносметката?

1. Платил съм 2 пъти сумата към ВиК от 52.40 лв. и един път е блокирана
2. Платил съм такси от 262.73 лв. на ЧСИ за събирането на 52.40 лв. и още веднъж са блокирани със същата сума
3. Платил съм 211 лв. данъци прихванати от ЧСИ, същата сума стои отново блокирана, плюс още веднъж платени на НАП защото ЧСИ не ги е превел, а и те имат намерение да ми блокират сметката още веднъж.
4. Завеждам дело срещу ВиК което ще водя 2 години и ще платя адвокатски хонорар, а ако ги осъдя ще излезе че съм осъдил себе си защото те са на издръжка на общината.
5. Завеждам дело срещу НАП, но пък как се доказват пропуснати ползи…
6. Завеждам дело срещу ЧСИ и пак търся пропуснати ползи.

Съвети:

Всъщност той е само един – Подгответе децата си за чужбина !!! Може и Вие да се подготвите, стига да имате какво да правите там. Тук държава няма. Институции няма, а работата им е по-скоро пагубна за всички ни. Ако беше анархия съм сигурен, че интелигентните хора щяхме да се оправим. Всичко е толкова гнило, че само брутални и нахални тъпанари могат да прогресират.
Не забравяйте, че сигурно ЧСИ Стоян Якимов има близки и приятели. Неговите служители имат близки и приятели. Тези в НАП и те имат близки и приятели. Въпросът е искате ли да сте част от тяхното общество? Аз не искам. Но както обичам да казвам, възпитанието ми е спартанско и ще остана да се боря тук. Няма да позволя 1300 годишна история на държава минала през войни и робства да бъде затрита от шайка мошеници, било те скрити за институции като съд, народно събрание, президентство и медии. Все едно ми е дали ще се населим със Сирийци или турци, стига да са хора. Нормални хора с нормално мислене. Защото в момента не са останали хора. Хора които просто да кажат „Не ни трябва съд за да разберем, че ЧСИ Стоян Якимов не спазва закона и че ВиК са некадърници и трябва да бъдат уволнени.” Хора които да кажат „Не искаме такива хора в нашето общество.”

За финал прилагам едно съобщение от ФБ, което получих на лични съобщения.

„·  Milena Savova

г-н Кендов, безпокоя Ви само с желание да Ви спестя по нататъшни колосални проблеми. Вие поне сте дължали, евентуално,52лв, а ние и това не дължахме, а съпругът ми станал поръчител на колега. Научаваме от банката, че ни блокират всички сметки. Дължимата сума бе 3000лв, която незнайно как бе станала за 3м. 7300лв. След като ни уведомяват от банката в понеделник в 11ч в 14ч. сумата бе внесена и документите представени на ръка в 15,30ч същия ден на ЧСИ. Въпреки всичко в четвъртък тои изпразва всичките ни сметки от всички банки- левови и валутни, дори разплащателния влог. А ние имаме в това време син студент във Великобритания. Това става началото на юли месец. Въпреки всичко до януари следващата година не можем да си възстановим сумите. Наруши влогове с годишни лихви, нищо не се възстанови. Обходих всички институции, тази мърла М.Попова беше мин. на правосъдието, министерски съвет, инспекторат на ЧСИ-дори не ми отговориха. Само от банките ми обясниха на въпроса ми защо са изпразнени сметките-добре блокирани, но защо изпразнени- отвърнаха, че имали такава УГОВОРКА. Питам , ако се уговорите да ми отрежете главата- АМИ ЩЕ ВИ Я ОТРЕЖЕМ.От тогава в бг. банка не влизам, пари в банка българка нямам. България е малка страна, до няколко часа я напускам, върша си работата, пазарувам-лекарства,продукти, услуги, автосервиз и т.н. Контактите ми с институции, магазинини, здравеопазване, услуги …. сасведени на абсолютния минимум. не мага да напусна кочината тук ,чакам да погреба една дърта баба, с нетърпение, вземам си 2 котки, разпродаваме имотите си бавно ,бавно и дори няма да се обърна Не искам да чувам бг. реч, да виждам и срещам българин и да виждам Б-я на карта дори. дори в Европа не искам да остана, твърде пренаселено е с мошеници всякакви бългаски. По- добре платете,защото пак ке платите, но ще си потрошити времето, нервите и доста пари. От сърце Ви желая успех и късмет”

– See more at: http://kendov.com/correspondence-with-dsk-bank/#sthash.Xp59f8G5.dpuf
Издирвам Ви нормални хора! За нас е късно, а за деца чужбина е по-приемлива! Нека поне се опитаме да създадем среда генерираща нормални хора, а не дебили и овце! Мисля да пратя това на президента, прокурора, омбудсмана и медиите които се заинтересуват. който иска да ме подкрепи, моля да ми пише на блога или във ФБ.

Васил Кендов

Вашият коментар