Настоящият Омбудсман на Република България Диана Ковачева е подписала документ, който явно не е изготвен от нея, без да вникне в съдържанието му, защото ми е непонятно преподавател по европейско право да състави и подписва документ, който е с невярно съдържание. Същият документ е писмо, адресирано до Сдружение на потърпевшите от ЧСИ и съдебна система “Солидарност”, на което аз, Ивайло Илиев, съм основател и член на управителния съвет. Като такъв и в качеството си на физическо лице и потърпевш, лично и като управител на представляваните от мен дружества, съм засегнат и пряко заинтересован от този документ с невярно съдържание.

По същата причина, като буден гражданин, и на основание чл. 205 от НПК, сезирах прокуратурата за това документно и длъжностно нарушение на настоящият Обмудсман Диана Ковачева. Аргументите ми защо това е документ с невярно съдържание, можете да прочетете в подадения от мен сигнал, който е приложен към настоящата статия. Защо институцията на омбудсмана издава документ с невярно съдържание и какъв е техният интерес, може да проследите на проведената среща от мен с Омбудсмана тук:

Изслушване при Омбудсмана на Република България по проблемите със съда и ЧСИ

Опита на СРП да оневини бившият Омбудсман Мая Манолова за изготвянето на също такъв документ с невярно съдържание и длъжностно престъпление, може да видите тук:

Бившият Омбудсман Мая Манолова на прокурор за документ с невярно съдържание

 

Вашият коментар