ОТВОРЕНО ПИСМО

до

изданията на в. „Труд“ и в. „Правен свят“

от Ивайло Илиев

 

Уважаеми господа,

 

Моля да публикувате без редакция писменото ми право на отговор, което е мое законно право, относно публикувана във вашите издания статия със заглавие „Кредитен милионер заблуждава еврокомисия по жалби.

Във въпросната статия, още със заглавието ясно прозират както задачата, така и целите на клеветническите твърдения вътре в нея. Очевидно отрано започвате да черните, с цел да неглижирате евентуалния резултат, който очаква да произтече от два безспорни факта, за които нямате нито време, нито средствата да стопирате.

А именно:

– Че на 21 февруари 2020 г. ще има изслушване на Сдружение на потърпевшите от съдебната система и ЧСИ „Солидарност“ при омбудсмана с всички държавни институции, отговарящи за правосъдната система и Камарата на ЧСИ.

– Че в периода 24-26 февруари ще бъдем изслушани на среща на мисията на Европейския парламент, водена от Председателя на Комисията по петиции към ЕП – Долорес Монсерат с мен и другите 26-има петиционери в Дома на Европейския парламент. Среща, която ще бъде предавана на живо.

Очевидно тези два факта дотолкова са притеснили и изплашили работодателите ви, че в типичния си стил послушно браните интересите им, като превантивно драскате нелепости, с цел да очерните участниците в тези срещи. Не защото ви интересува дали съм кредитен милионер, или бедняк, а защото се страхувате от истината, която ще бъде чута на гореспоменатите две срещи. Истина, която заплашва статуквото и в това число интересите на вашите работодатели – кредитни милионери.

Квалификациите и неверните факти, които сте публикували срещу мен, са основание за завеждането на наказателно дело за клевета и обида, което най-вероятно ще се състои. Но не очаквайте на този етап и публично да ме въведете в махленските си опити да им отговарям. Не защото не мога, а защото съм сигурен, че точно това очаквате, подценявайки интелекта на хората – да влезем в разпра, която да хвърли прах в очите на обществото и да скрие истината за проблемите, срещу които се борим ние от Сдружение „Солидарност“.

Или може би най-много се страхуват от това, че вече е в ход инициатива на Сдружение „Солидарност“ и Европейска Гражданска Инициатива „Да спрем корупцията в ЕС“ за организиране на среща на 08.02.2020 г. в 11.00 ч. в Дом паметник на военноинвалидите, с цел създаване на обединение – организация в обществена полза на доказано независими граждански формирования, в което участвам и аз като член на Управителния съвет.

Нека да оставим на посочените комисии да разграничават фактите от моите „манипулации“ в един сериозен разговор, като обещавам, че няма да поканя никоя от дамите от въпросните комисии в „хеликоптера“ си – така, както г-н Борисов ги вози в джипа си.

Благодаря за отделеното внимание и за „характеристиката“, която сте ми направили. С нея ще се занимае съдът, а дотогава аз и моите сподвижници имаме по-важна работа от тази да влизаме в прения с хора, чието занимание е да служат за спаринг-партньори на господарите си.

 

 

София                                                                                                          ………………………..

06.02.2020 г.                                                                                                   /Ивайло Илиев/

 

***

Отворено писмо до Правен свят и Труд

***

One thought on “ОТВОРЕНО ПИСМО до изданията на „Труд“ и „Правен свят“ от Ивайло Илиев”

  1. Както винаги, некачествена клюка. Защото дори баба Гицка от Долно нанагорнище N-ска околия ще се сети, че няма съден, камо ли осъден, да не споменаваме ограбен чрез съда / български вариант/ кредитен милионер в територията. Ама баба Гицка нито е работила, нито работи за нЕкое от средствата за масово осведомяване и затова не успява да овладее тези си “дебилни” /по Христо / мисловни процеси…

Вашият коментар