18/04/2021

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО РЪКОВОДСТВОТО НА МЕДИИТЕ

ДО:

 

БНТ  – bnt@bnt.bg ; emil.koshlukov@bnt.bg ; referendum@bnt.bg

БНР – gendirector@bnr.bg ; newsroom@bnr.bghorizont@bnr.bg; hristobotev@bnr.bg

Дарик Радио – darik.cse@gmail.com

БТВ – office@btv.bg

Нова телевизия – pr@ntv.bg; ovinite@ntv.bg

Евроком –  programa@eurocom.bg , novini@eurocom.bg

Телевизия 7/8 – info@sedemosmi.tv

БСТВ – office@bstv.bg

ТВ Европа –

office@tvevropa.com

ТВ+ – office@tvplus.bg ; news@tvplus.bg

Bulgaria On air –  office@bulgariaonair.bg

Bloomberg TV –  office@bloombergtv.bg , news@bloombergtv.bg

Канал 3 – kanal3@kanal3.bg

АЛФА ТВ – contact@alfatv.bgnews@alfatv.bgsutrin@alfatv.bg

 

Свободна Европа – svobodnaevropa@rferl.org

ТРУД  – trud@trud.bg

24 часа – bzumbulev@24chasa.bg ; jvelev@24chasa.bg ; 24zivot@24chasa.bg ;

168 часа – press@168chasa.bg

Капитал  –  editors@capital.bg

Банкер – bgeorgieva@banker.bg ; kadiysky@banker.bg

Стандарт –  agency@standartnews.com , office@standartnews.com ;

Сега – editors@segabg.com

Дневник – dnevnik@dnevnik.bg,

ЕВРОЧИКАГО – eurochicago.com@gmail.com

Офнюз – offnews@offnews.bg

Фрогнюз – info@frognews.bg   krassen.b@abv.bg

Медиапул – offnews@offnews.bg ; offnews@offnews.bg

Лекснюзбг – pavjeleva@gmail.com

Фактор – vasko20bg@abv.bg

Дефакто –

 

 

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО РЪКОВОДСТВОТО НА МЕДИИТЕ

от

Сдружение на потърпевшите от ЧСИ и съдебната система „СОЛИДАРНОСТ“

 

Уважаеми дами и господа,

Сдружение на потърпевшите от Частните Съдебни Изпълнители и съдебната система – Солидарност / Сдружение „Солидарност“ е създадено с цел защита правата на гражданите, поставени в положение на длъжници или пострадали по друг начин от неправомерни действия на частните съдебни изпълнители или други лица, работещи в правораздавателната система в страната.

Нашата мисия е бъдейки граждански коректив, да следим за спазването на законността; да оказваме помощ, съдействие и подкрепа на гражданите чрез разпространяване на информация; правна помощ на национално и наднационално ниво; постоянен диалог с всички национални и европейски институции и неправителствени организации; предприемане на действия за иницииране на законодателни промени и всички законни начини за защитаване правата на всеки българин в борбата му срещу ЧСИ-та, с/у незаконосъобразни актове на съда и неправомерни действи на магистрати, с/у неефективната структура/закон – ЗОДОВ, банки, монополи, топло-разпределителни дружества, частни колекторски фирми и всички други търговски структури, поставени в привилегировано пред обикновения човек положение.

Истината!  ДОПГ – държавно организирана престъпна група за грабеж на българските граждани чрез  Заповедното производство по чл. 410 / 417 от ГПК, в която участват съдии, прокурори, ЧСИ и ДСИ, КЧСИ, юристи, оценители, вещи лица със съдействието на Народното събрание и пред безучастния поглед на Главния прокурор, ВСС, КПКОНПИ, Главен съдебен инспектор, Министъра на правосъдието и неговия инспекторат.

Многократно сме сигнализирали министъра за съществуващата незаконна практика на съдилищата в страната да не издават валидни, мотивирани съдебни актове в Заповедното производство, частните съдебни изпълнители да действат без възлагане и без връчване на длъжниците, без да разясняват правата им и без контрол от съда. На практика уреденият по този начин модел на заповедното производство в България отнема правото на защита на потребителите и действа в пряк интерес на монополисти, банки, ЧСИ и колекторски фирми, грубо погазвайки по този начин Конституцията, Правото на Европейския съюз и Хартата на основните права на ЕС.

Интересно ще бъде да се разкрие и какво представлява „тъмната стая“ в СРС.  Там се съхраняват над 150 000 непреключени дела, по които на длъжниците не са връчени Заповедите и Разпорежданията, а изпълнителните листове ги няма и са предадени незаконно на взискателите преди да бъде дадена възможност за обжалването им от ДЛЪЖНИЦИТЕ.

  • Кой извършва престъпление спрямо правосъдието? Кой знае за него и го прикрива? Защо юристите мълчат?
  • Как ЧСИ действат без възлагане от съда и без валиден съдебен акт подлежащ на принудително изпълнение?
  • Преправят ли поканите за доброволно изпълнение ЧСИ и това не е ли документно престъпление?

И много други въпроси, на които институциите ще им се наложи да отговарят пред  Комисията по петиции към Европейския парламент от 24.02 – 26.02.20 тук в София!

На 21.02.20. от  14.00ч. Сдружение „Солидарност“ има среща при Омбудсмана с всички институции, отговорни за правосъдието и ЧСИ, която ще излъчваме на живо. По същото време е организиран митинг в подкрепа на Омбудсмана, като изискваме от нея да застане на страната на пострадалите от съда и ЧСИ. Гледайте ни на живо! ИСТИНАТА вече няма кой да я скрие!

На 24.02.20 от 17.15 ч. в представителството на ЕП на ул. Раковска №124 ще има изслушване пред комисията по петиции към ЕП, която пристига да изслуша подадени от нас 27 петиции срещу съда и чси и изслушвания през 2018 и изслушвания през 2019 г. в Европейски парламент. Ще има среща на мисията и с ВСС, Министъра на правосъдието, омбудсмана и др. Ще бъдат тук 3 дни, тъй като са осъдени незаконно над 3 милиона българи!

Гражданското сдружение на потърпевшите от частните съдебни изпълнители и съдебната система „СОЛИДАРНОСТ“ организира протест пред Министерство на правосъдието с искане за незабавна оставка на Данаил Кирилов и Заместник-министър Десислава Ахладова, поради очевидната им неспособност и нежелание да решат проблемите в съдебната система, действащия ГПК и произвола на ЧСИ в България.

Протестът ще премине със шествие по ул. СЛАВЯНСКА, ул. РАКОВСКИ и ще завърши пред представителството на Европейската комисия и Европейския парламент на ул. Раковски 124, където ще бъдат внесени протестни писма до двете институции за бездействието им спрямо България по отношение на НЕефективните действия във правосъдната система и в страната.

С всички тези събития, срещи и проблеми бихме искали да запознаем обществеността и Вашите аудитории.

Предоставме Ви възможност да осигурим конкретни примери за злоупотреби от страна на магистрати и ЧСИ, както и срещи с пострадали от престъпните схеми. Разполагаме с юристи, които са на разположение да съдействат на Вашите репортери при разработване на темата.

С уважение………………………

/ Димитър Панайотов /

Сдружение „Солидарност“

Вашият коментар