21/04/2021

Пробив: Българската корупция влиза в учебниците

Група световни учени пристигат у нас в първите дни на 2019 година, за да изследват един нашенски феномен – корупцията. Че са виждали това явление, е ясно. Но не и в такива мащаби.
„Вие сте нещо като Чернобил. Наблюдаваме корупция в невиждани размери, сякаш подложена на радиация. И след това забравена. А тя се развива, и развива. Мутациите направо нямат край. Чудесно поле за експерименти и дори само за наблюдение“, споделят учените само пред „Дом и пари“.
За изследователите е прекрасно да я наблюдават в естествената й среда. И дори да могат да се докоснат до авторите. Според експертите, досега не са виждали тя да се разпространява и развива толкова безнаказано.

Ако нещата продължават така, в началото на 2020 година у нас ще пристигнат и представители на комитета за рекордите на Гинес. „Има само едно условие – не бива да променяте нищо дотогава“, обясняват европейските специалисти.
За първи път в света, корупцията у нас не била неясно явление, а конкретно действие на лица, които всеки може да назове. За първи път корупцията попадала не под наказанието, а под покровителството на държавата.
И до днес обаче никой от експертите не може да си обясни как е възможно това да се случва без никаква съпротива от страна на потърпевшите.
„Тук са достигнати високи нива на самозаблуда и на масова хипноза. При такива състояния човек не мисли трезво, но много рязко развива  Стокхолмски синдром. Интересна е чисто човешката реакция, при която народът иска от същото, по няколко пъти. И спира да вярва на онези, които все още имат здрав разум. Затова в групата с нас има и психолози. Те ще проверят как е възможно огромна група хора да бъде излъгана три пъти за 10 години. И да иска да бъде излъгана за четвърти. Дали е отчаяние или е част от явлението „корупция“, питат се още учените.
Те обаче споделят, че според тях изследването отдавна е започнало.
„Постепенно в живота на хората са заменени различни неща, а на тяхно място е поставяна корупцията. На други места тя се е появявала и сама. Но ще ви дам един пример. Няма справедливост, поставяме корупция там. Премахваме хуманността и оставяме корупцията. Постепенно от личността на човека се изтриват чувства като състрадание, оптимизъм, висока самооценка, надежда. И остава само корупцията.  И така, само за 10 години, голямата група от хора е убедена не в това, че трябва да премахне корупцията, а в това че трябва по някакъв начин да стане част от нея, за да живее добре“, озадачени са още учените.
Интересното е, че от Нова година, тайно и с помощта на десетима агенти, властта започва процедура за запазването на марката на корупцията като изконно наша. Тя дори ще със запазено географско означение като луканката.
С други думи, от 2021 година ще се направи стандарт „Стара България“ и той ще се прилага и в другите държави. Така и те ще опитат от българската стабилност. Но ние пак ще печелим. Където и да се появи корупцията по света, ако се докаже, трябва да ни се плаща хонорар за авторски права.
В парламента направо ликували от идеята. Радвали се и се поздравявали с невероятния успех, постигнат с помощта на народа и неговото мълчание.
От своя страна италианците били малко недоволни, защото корупцията не се различава много от тяхната мафия, но в името на добрите отношения в съюза, щели да си замълчат.
От следващата учебна година е много вероятно българското достижение да се окаже в учебниците, но не по история, а по математика, психология, политология, право.
Европейската комисия, и по-точно регистриралият марката „ишиас“ Жан-Клод Юнкер, чакали с нетърпение представителите на българската власт, за да им закичат медали за особени заслуги към Общността за невиждани досега постижения и идеи. С други думи – и в Европа не били виждали такова крадене и дори успели да научат това онова за 10 години, да не изостават.

 

Източник: domipari.eu

Вашият коментар