21/04/2021

Протестираме срещу пиар акциите на М. Манолова за ЧСИ, занимава се с козметика

Извикахме европейския омбудсман

„В четвъртък, на 10-и ноември, над 25 организации ще дадем пресконференция в пресцентъра на БТА. Организираме протест срещу Европейския парламент, който 5 месеца не се произнася срещу петицията за съдбата на над 4,5 млн. българи. С доказателства излизаме срещу частните съдебни изпълнители. Описали сме с петиция как българският съд се подиграва с длъжниците, а частните съдебни изпълнители се подиграват с националния съд“. Това заяви пред Fakto.bg Ивайло Илиев, който започна петиция срещу нарушенията на частните съдебни изпълнители, които са в нарушение, по думите му, спрямо европейските норми. Срещата на протестиращите ще бъде в петък, 10-и ноември, на ул. „Раковски“ 124. Пресконференцията ще се състои в БТА в четвъртък от 12 часа.

„Искаме съдействие от Европейската комисия, която е пазителка на договорите, които страната ни е подписала с Европейския съюз. Да бъдат така добри и да ни изпратят екип от прокурори, докато не отпадне мониторинга на европейската система. Искаме с тях да имаме контакт като неправителствени организации и граждани, защото без натиск нищо няма да постигнем.

„Омбудсманът Мая Манолова направи пиар акция. Това, което се промени по ГПК, е козметика. Бързаше се да се свърши работа, за да се покаже, че нещо се прави пред ЕС. От това, което беше замислено, се свърши едва 3%. Главният прокурор Сотир Цацаров отговаря за прилагането на закона. ВКС в лицето на Лозан Панов отговаря за прилагането на закон от компетентните лица от 2007 г. Испанците оправиха този проблем през 2014 г. Мая Манолова, която е сезирана за тези жалби, си направи пиар акция. Тя си подви опашката, а тя е човекът, който можеше да обяви решенията на конституционния съд за противоконституционни. Затова ние се обръщаме към европейския омбудсман с петиции. Затова излизаме на протест. Европейската комисия да повдигне дело в Люксембург, с което да компенсира вредите на хората. Не става въпрос за терор, а за геноцид. Всеки може да съди, както си иска.

 

Източник: faktor.bg

Вашият коментар