Той е обвинен, че е откраднал над 730 000 лева чужди пари

Районен съд Асеновград ще гледа делото срещу частния съдя изпълнител Атанас Атанасов, обвинен, че за шест години в качеството му на длъжностно лице е откраднал над 730 000 лева чужди пари. Те са постъпили в сметките му в четири банки след разпродажби на имущество на длъжници.

Атанасов е разследван отдавна и през 2013-а Камарата на частните съдебни изпълнители го лиши от права за 3 години. През 2009-а пък той беше пребит пред дома си с метална тръба, но нападателят така и не беше открит.

Атанасов е обвинен и за дължностно престъпление и за укриване на данъци. През 2008 година вместо да приведе събраните 3 200 лева на Стефан Филипов, който е ищец по изпълнително дело, Атанасов е прехвърлил сумата по сметката на адвокат Марин Гавазов.  Другото обвинение е за укриване на ДДС в размер на близо 18 000 лева.

По първото обвинение наказанието е от 1 до 8 години, а по второто от 1 до 6. Атанасов и адвокатът му Красимир Алексиев  приеха да бъдат прочетени всички счетоводни и съдебно- психиатрични експертизи, както и свидетелските показания.

 

Източник: trafficnews.bg

Вашият коментар