Народното събрание ще бъде домакин на двудневна научно-практическа конференция на тема „Правни проблеми по прилагането на Гражданския процесуален кодекс. Възможните разрешения”.

Форумът, който е организиран от Висшия адвокатски съвет и е под патронажа на председателя на парламентарната Комисия по правни въпроси Данаил Кирилов, ще бъде открит на 6 октомври от 9.00 часа в зала „Изток” на Народното събрание.

Към участниците в конференцията ще се обърнат министърът на правосъдието Цецка Цачева, председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова и председателят на Комисията по правни въпроси на Народното събрание Данаил Кирилов.

В първата част от конференцията „Проблеми на исковото производство” изложения ще направят преподавателят в СУ „Свети Климент Охридски” доктор Ивайло Костов, преподавателят в УНСС доцент Таня Градинарова, адвокат Георги Атанасов, преподавателят в Софийския университет проф. Анелия Мингова, заместник-председателите на Върховния касационен съд Дария Проданова и Красимир Влахов и адвокатите Кина Чутуркова и Иван Георгиев.

Научно-практическата конференция ще продължи с дискусии на 7 октомври 2017 г. от 9.00 часа. Тогава участниците ще обсъждат темата „Обезпечително производство. Заповедно и изпълнително производство. Други производства”. По тях изказвания ще направят преподавателят в СУ „Свети Климент Охридски” адвокат Силвия Спасова, съдията в Софийския районен съд Албена Ботева, съдията в Софийския градски съд Петър Теодосиев, съдията във Върховния касационен съд Борислав Белазелков и преподавателят в Софийския университет доц. д-р Боряна Мусева.

 

 

Източник: © Actualno.com

Вашият коментар