По това дело срещу Атанас Атанасов има и друго обвинение – че е ощетил бившия работник в Тракторния завод в Карлово Стефан Филипов с 3287,19 лв. Човекът имал да получава забавени заплати, а като ЧСИ Атанасов разпродавал имуществото на предприятието, за да покрие дълговете му. Но когато взел парите, превел сумата не на Филипов, а на адвоката Марин Гавазов.

Атанас Атанасов поиска съкратено съдебно следствие – без разпит на свидетели и вещи лица. По негово настояване в залата ще бъдат изслушани единствено свидетелката Маргарита Атанасова и графололъг Емил Чалмов.

Атанасов е подсъдим и по друго дело, което обаче тече в Асеновградския районен съд, защото съдиите в Пловдив си направиха отвод. То е по обвинение, че Атанасов продавал имущество на задлъжнели хора и фирми, но не внасял всички пари по сметките на кредиторите, а задържал част от тях за себе си. С присвоеното плащал данъци, такси към камарата на частните съдебни изпълнители и дори сметките си за ток. Така успял да заграби общо 709 633,85 лв.

Когато прокуратурата се зае с Атанасов, правата му на частен съдебен изпълнител бяха отнети, но наказанието му изтече и той се върна към работата си.

Източник: plovdiv-press.bg

Вашият коментар